שוב אתם מתכננים לצבוע את הדירה, אבל הפעם אתם מתכוונים לעשות את זה בעצמכם. האם זה באמת יחסוך לכם כסף. ובכן, התשובה על זה אינה חד-משמעית, אבל ברור שחשוב לדעת לחשב כי אחרת אתם עלולים להיות מופתעים, וההפתעה לא תהיה נעימה.
רוב האנשים שצובעים לבד לא באמת יודעים לתכנן ולא צופים כמה הפרויקט יעלה להם. ההבדל בין צביעה בצבע זול שנקנה בכמות מדויקת, לבין צביעה במספר צבעים מסוג יקר יותר, יכול להיות גדול מאד - פי שלושה ויותר.
כל זה אמור על צביעת קירות הבית בלבד, בלי שהזכרנו אפילו את עלות הצביעה של דלתות ומשקופים (להם משתמשים בצבע שונה, צבע שמן), את עלויות המברשות, ושאר הציוד. וישנם היום גם צבעים מיוחדים שעוד עולים הרבה יותר.
מרכיבי העלות של צבעים
היצרנים הגדולים של מוצרי צבע מעניקים ייעוץ טלפוני חינם (טלפונים באתרים). תוכלו להתקשר ולבקש הסברים מפורטים מאלו שנביא כאן, ובצד השני ימתינו לכם בדרך-כלל בעלי מקצוע שבקיאים במחירים ובאפשרויות השונות. מכל מקום, לא מזיק להבין קצת מראש ולדעת מה לשאול.
מחירי צבעים עשויים להשתנות בהתאם לסוג, הנפח, הסדרה, היצרן ואפילו התקופה בה אתם קונים את הצבע.
ישנם שני סוגים עיקריים של צבעים לצבעים לא מקצועיים: צבע סיד סינתטי (פוליסיד, סופרסיד וכו'), צבע אקרילי (סופרקריל, נירוקריל, אקווניר, סופר גארד וכו').
צבעי הסיד זולים וקלים לשימוש ואפשר להשתמש בהם כמעט ללא הכנה. צבעים אקריליים עולים פי שניים לערך ודורשים לעיתים קרובות הכנה (שכבה של צבע יסוד) אבל זמינים בהרבה מאד גוונים - בכל צבעי הקשת - והתוצאה שמתקבלת מהודרת יותר.
כמובן שככל שקונים מיכלי צבע בנפח גדול יותר משלמים פחות. בנפחים הגדולים (5, 10, 12 או 18 ליטר) הצבע עולה 50-75 אחוז מאשר בנפחים הקטנים (1, 2.5 ליטר).
לכן צביעת כל הדירה בצבע סיד בגוון אחד תעלה שליש עד רבע מאשר צביעה בכמה גוונים של צבע אקרילי.
אבל איך מחשבים את עלויות הצבע המדוייקות? על כך בחלק הבא של המאמר.
מדריך המקצוענים - בעלי מקצוע מציע פרטים של בעלי מקצוע מומלצים (כגון צבעים, טכנאים, חשמלאים וכו') בעשרות סיווגים. אתר המקצוענים כולל גם מגוון כלים צרכניים כגון מחירונים, טיפים, מאמרים ובלוג.